ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

Прослава Дана школе почела је у јутарњим часовима спортским такмичењима у којима су учествовали и ученици и наставници.

Ученици наше школе, Средње ПТТ школе, Железничког образовног центра, Електротехничке школе Земун и Електротехничке школе Стари град такмичили су се у кошарци и стоном-тенису, а професори у пикаду.

Свечана академија поводом седамдесет година постојања и рада наше школе одржана је у Установи културе Палилула, а припремиле су је професорке Ана Продановић и Нина Димитријевић уз техничку подршку ученика Алексе Стаматовића. Програму су присуствовали радници и ученици школе, пензионери који су радни век провели у нашој школи, Милан Јоксимовић и Винко Ковачевић из Школске управе, Радован Живковић из Министарства просвете, председник Савета родитеља Јелена Ракић, директори средњих школа – ПТТ школе – Миленко Поповић, Пете гимназије – Минић Савић, ЖОЦ-а Дејан Алексић са помоћницима, земунске ЕТШ Ђурађ Бањац, ЕТШ ,,Стари град“ Ранка Вујичић, ЕТШ ,,Никола Тесла“ из Панчева Пирошка Лукић Оноди и директор Високе школе електротехнике и рачунарства Вера Петровић. Са нама је био и наш бивши ђак Радоје Ђерић, репрезентативац у веслању, а видео поруком нас је поздравио Страхиња Бошњак, кадетски репрезентативац у фудбалу

 Програм је почео композицијом Gaudeamus igitur коју је извео мешовити хор ученика и наставника са гостима и хоровођом Душаном Маретићем. Потом је ученик Борис Балтић говорио стихове о школи свог друга Томе Тадића.

Директорка школе Биљана Ковачевић поздравила је госте истичући да је најважнији циљ у нашем раду да деца стекну знање, а не само дипломе. Затим је приказан кратки филм о историјату школе ,,Седамдесет година Кончара“ који су припремили професори Небојша Текић, Петар Иванковић и Драган Кнежевић и ученици Алекса Стаматовић, Марија Самарџија, Алекса Ђукић, Игор Кретов, Марко Марковић и Марко Степић.Погледајте филм…

Руску романсу ,,Гори, гори моја звезда“ отпевала је оперска примадона Милка Стојановић, а наш колега и оперски певач Михајло Шљивић представио се аријом Базилија La Callunia из опере ,,Севиљски берберин“. На клавиру их је пратила Даринка Пауновић, професор на Факултету музичке уметности.

Рецитаторску тачку припремила је професорка Мирослава Тадић. Стихове су говорили ученици Стефан Буршер (Хајне – Лорелај), Никола Даничић (John Legend – All of me) и Андријана Пауновић (проф. Јаворка Ковачевић – Рапсодија у плавом). Цртеже који су пратили песме урадила је ученица другог разреда Јована Орестијевић.

Представу  ,,Седница“ по тексту проф. Ане Продановић у режији Нине Димитријевић одиграли су ученици: Јелена Нерић, Марко Јанковић, Николина Милановић, Анита Бегановић, Дејана Митић, Иван Радојчин, Стефан Гајић, Никола Даничић, Марко Степић, Ала Ал Хакан, Јован Мрдак, Димитрије Флорин и Ивана Иваниш.

Нумеру ,,Another brick in the wall“ извели су ученици Вук Стојнић, Андреја Потић, Стефан Буршер, Игор Новоградец, Андреј Младеновић, Стефан Стојановић и Николина Милановић, а припремиле су их професорке Ивана Пештерац и Маја Јанковић.

Представа је завршена кореографском тачком ,,Љубав је решење“ коју је припремила проф. Ана Продановић. Видео Материјал урадио је Матија Стојковић, а за звук је био одговоран Алекса Стаматовић. Играчи су били ученици Јована Орестијевић, Марија Самарџија, Марко Лазић, Велимир Бецин, Никола Војиновић, Вељко Жунић, Горан Ивановић, Марко Бојовић, Лука Маринковић, Дарко Анђелковић, Стефан Гајић, Арсеније Делић и Бојан Миловановић.

Слике са прославе

Изложбу у холу школе ,,Наша школа 1945-2015“ приредиле су професорке Светлана Нејчев, Љиљана Гранић Палфи и Милица Вуловић, а фотографије за школски албум и презентацију радова ученика са смера мултимедија обрадила је проф.Јелена Пауновић.

You may also like...