ЈУБИЛЕЈ СОЛАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ

Соларне плоче

12. маја 2016. године у школи је свечано обележена петогодишњица рада соларне електране. ЕТШ „Раде Кончар“, заједно са Агенцијом за енергетску ефикасност Републике Србије, подигла је фотонапонску електрану 2010. године на крову објекта у улици Браће Грим 32. Наредне, 2011. године ЕТШ „Раде Кончар“ је постала један од првих повлашћених произвођача електричне енергије из обновљивих извора енергије (погледајте овде). Од тада до данас протекло је пет година.
Школа се захваљује сарадницима из Министарства енергетике и рударства, предузећа PHILIPS i Minel Schreder, који су овом приликом били наши гости. Професор Александар Савић представиo је искуства у настави предмета Обновљиви извори енергије, као и рад у секцији за енергетску ефикасност где ученици стичу знање о значају енергетске ефикасности и практично искуство у реализацији пројеката.
У свечаном делу прославе чланови драмско-рецитаторске секције извели су рецитал „Сунце“. Такође смо имали несвакидашње задовољство да уживамо у две композиције које је на харфи извела уметница Горана Ћургус. Користимо прилику да јој се још једном захвалимо на гостовању.

You may also like...